Kaakklachten
Heeft u een of meerdere van onderstaande klachten?
Laten we ons hier samen met hand en tand tegen verzetten!
Doordat we, bewust maar ook onbewust, met onze mond vele andere dingen doen dan waarvoor de mond bedoeld is zoals op pennen of op nagels bijten, op de lip of wang bijten, klemmen en/ of knarsen (bruxisme) of overmatig kauwgom kauwen kunnen we klachten gaan ervaren.
Belangrijk is om de oorzaak te achterhalen. Wat maakt dat we dit doen, zijn we geconcentreerd aan het werk of speelt er meer en zetten we letterlijk onze tanden ergens in. Misschien herkent u zich wel in de spreekwoorden…
Dit kan craniofaciale therapie voor u betekenen
Minder tot geen pijn, het knappen van de kaak verminderen, verder kunnen openen van de mond, beter kunnen eten, praten, kauwen en de mond verzorgen. Ook kunnen maag- en darmklachten verminderen doordat u beter kunt kauwen.
Als u het eten niet goed kauwt, kan dat ook nadelige gevolgen hebben voor de spijsvertering.
Door orofaciale technieken, massages, houding- en kauwadviezen, uitleg en ademhalingsadviezen/-oefeningen kunnen we u vast weer laten genieten van het eten!
Kaak
Bruxisme
Bruxisme: het klemmen, knarsen of stoten van de kaak. Vaak onbewust, maar soms ook bewust. Dikwijls geven mensen aan in stressvolle periodes of tijdens geconcentreerd werk eerder geneigd te zijn om te gaan klemmen en/of knarsen. Dit kan zelfs tot tandschade leiden.
Trismus
Trismus: een beperkte opening van de kaak. Hierdoor kunnen alledaagse zaken opeens een uitdaging worden. Eten, praten, uw mondverzorging, maar ook geeuwen kunnen pijnlijk zijn of soms zelf onmogelijk worden. Trismus wil nog weleens optreden na een (tandheelkundige)ingreep.
Kauwen
Kauwproblemen: angst voor het kauwen, de kiezen niet op elkaar durven zetten. Ook een slecht zittende prothese, het missen van tanden en/of kiezen, ziektes of aandoeningen in het keel en halsgebied kunnen het kauwen negatief beïnvloeden. Ook kunnen pijnlijke kiezen en/of tanden het kauwen lastig maken. De oorzaak van deze tand- en/of kiespijn hoeft niet altijd in de mond zelf gelegen te zijn. De kauwspieren kunnen hier ook een belangrijke rol in spelen.
Wilt u weer zonder klachten kunnen eten en drinken?
Neem dan hieronder contact met me op om te ontdekken wat ik voor u kan betekenen.