Wie ben ik?

Beatrijs Kampherbeek

Het geeft mij een ontzettend voldaan gevoel als ik mensen met nek-, schouder-, arm-, kaak-, en hoofdpijnklachten kan helpen. Dit geldt ook voor duizeligheid & ademhalingsklachten.

Niets is fijner wanneer ik mensen met tinnitus klachten rust in het hoofd kan bieden.

Ik help met een luisterend oor, met kennis en begrip, met craniofaciale technieken, mobilisaties van gewrichten, oefentherapie en uitleg. Maar bovenal door mens te zijn en de cliënt als mens te zien. Graag geef ik mensen het vertrouwen en de regie over hun eigen leven terug.

Met meer dan 20 jaar werkervaring, mijn opleidingen (craniofaciale & MSc manuele therapie), de wetenschappelijke inzichten en mijn holistische blik kijk ik verder dan alleen de klacht. Ik blijf de mens als geheel zien en stel constant de “waarom” vraag. Een klacht staat zelden op zich. Ik vind het elke keer een uitdaging om de onderste steen boven te krijgen en de cirkel te doorbreken. Immers: “Als je blijft doen wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg”.

Neem contact op en laten we samen verder kijken naar de volgende stappen.

Mijn opleidingen

Craniofaciale therapie

De craniofaciaal therapeut is een specialist binnen de fysiotherapie. Craniofaciale therapie omvat:

  • de schedel, het cranium,
  • het faciale gedeelte, het gezicht, en
  • de mond, het orale gedeelte.

Craniofaciale therapie helpt bij problemen met de spieren en gewrichten in het hoofd, nek of halsgebied en met het kauwstelsel.

De craniofaciaal therapeut is geschoold in kaak- en mondklachten, tinnitus (oorsuizen), duizeligheidsklachten en het evenwichtsorgaan.  Maar ook in zenuwaandoeningen en letsel in het hoofd-halsgebied.

Ook geeft craniofaciale therapie inzicht in wat de relatie is tussen deze klachten en stress, slapen, ademhaling en aandacht voor de klachten.

Er wordt samen gewerkt met huisartsen, tandartsen, gnathologen, mondhygiënisten, orthodontisten en medisch specialisten, zoals KNO-artsen, kaakchirurgen en neurologen.

Manuele therapie

Een manueel therapeut heeft na de opleiding fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie gevolgd. De manueel therapeut specialiseert zich in onderzoek en behandeling van patiënten met klachten aan wervelkolom en gewrichten in armen en benen.

Heeft u last van uw gewrichten? Of merkt u dat u moeilijker beweegt dan voorheen? Ervaart u een of meerdere van de onderstaande klachten?

  • hoofd- en nek en schouderklachten met pijn die uitstraalt tot in de armen
    klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn
  • bepaalde vormen van duizeligheid, opgewekt door het bewegen van de nek
  • kaakklachten, eventueel gecombineerd met nekklachten.
  • Instabiliteitsklachten tgv te grote beweeglijkheid van gewrichten.

Dan kan manuele therapie u helpen om deze klachten te verhelpen of te verminderen.

De Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT) is de beroepsinhoudelijke vereniging voor manueel therapeuten in Nederland.

NSA; nek schouder en arm klachten op basis van de methode van dr.J.D. Stenvers. Stenvers heeft zijn gehele carrière gewijd het onderzoeken en behandelen van schouderklachten, Na jaren onderzoek en bestudering van de bewegingsketen van de schouder heeft Stenvers een zeer adequate behandelmethode ontwikkeld voor nek, schouder en arm patiënten.

Door het uitvoeren van het lichamelijk onderzoek en de juiste NSA-behandeltechnieken toe te passen, is het mogelijk om voor een breed scala aan schouderklachten een behandeling op maat te bieden.

Laten we samen van uw hoofdklacht een bijzaak maken!

Neem dan hieronder contact met me op, om te ontdekken wat ik voor u kan betekenen.

Telefoon

06-21380601

Adres

Havenstraat 6
9471 AM Zuidlaren

15 + 6 =